2013. sze 06.

Okosóra és tepsi phone

írta: PlixApp
Okosóra és tepsi phone

Az okostelefonok megjelenését követően a kijelzők mérete egyre nagyobbá kezdett válni. Eleinte egy 3"-os kijelző is már-már nagynak számított, manapság meg már az 5"-os kezd normálissá válni. 
persze az okostelefonok terjedésének kezdetén halálra ítélt lett volna 5" készülékkel kijönni. Gondoljunk csak a pocket-pc-re. Volt felhasználói tábora de korántsem akkora mint ma egyetlen okostelefon gyártó márkának összesen.

okosora.jpg

Több gyártó meglátta, hogy a kijelzők mérete nem növelhető a végtelenségig, ezért létrejött még idejekorán a tablet. A maga 10"-os méretével egész jónak tűnt. Azonban a tabletek manapság mennek össze, egész a 6-7"-méretig.

Egy kicsit olyan mintha az okostelefon összemosódna a tablettel. Emlegetik is phablet-nek az öszvért. :)

És akkor minek az okos óra? Nos az okostelefonok méretének növekedésével a hétköznapi életben azért valljuk be nem túl kényelmes a használata. Viszont ha kiegészítjük az okostelefont egy kisebb kijelzővel ami mindíg kéznél van akkor lehet az okostelefon méret nagyobb, hiszen a megjelenítő (értesítő) felület a kezünkön is elfér. 

Ez az a tény amiért sok gyártó siker szagot érez az okosórában. Illetve ha egy android-os készüléket ki tud a felhasználó egészíteni egy androidos órával, amin látja ki hívja, ki írt neki, nem kell mindjárt a táskában keresni a telót ami már inkább táskába kerül, mintsem zsebbe. :)

A-Mobiltelefon-40-eve.jpg

A mobil fejlesztők pedig meg fognak őrülni, hiszen már jelenleg is olyan szintre növekedett a készülékek kijelzőinek sokszínűsége, hogy komoly fejtörést tud okozni a mobil fejlesztés fázisában a GUI tervezése.

Szólj hozzá