2012. okt 31.

A Google bemutatta a Nexus 4-et

írta: PlixApp
A Google bemutatta a Nexus 4-et

A Sandy hurrikán mégsem vette el a kedvét a google-nek, hogy a nagyszabású ceremóniát megrendezze, és bemutathassa a LG-Nexus 4-et, melyről már annyit hallhattunk. A pletykák javarészt beigazolódni látszottak.

A Google Nexus családjának minden új tagja a javított Android 4.2 verzióval kerül a boltokba, mely a felhasználói élményt próbálja meg minél jobban előtérbe helyezni.

nexus-4.jpgA 4,7 hüvelykes kijelzője üveg borítást kapott, hasonlóan mint az iPhone esetében már megszoktuk, de mégsem iPhone koppintás. A kijelző 1280x768 pixel felbontású, és a készülékben egy 4 magos Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor dolgozik, a gyors műveletek elvégzésére rendelkezésre áll 2 GB RAM. A felhasználói élmény fokozására beépítettek egy 8 megás hátsó és 1,3 Megapixeles front oldali kamerát. Vezetékmentesen támogatja a WiFi 801.11/b/g/n szabványokat és a Bluetooth 4.0-át. Az USB maratd a régi 2.0 szabványú. Ami nagyszerű az LG-Nexus 4-ben, hogy hazánkba érve is 100e Ft alatt marad az ára várhatóan, és november elején már meg is érkezhet.

A Google bemutatta az új Nexus 10 tabletjét is, mely valóban jól sikerült, brutál gyors processzorral ellátva. A tabletet a Samsung gyártja, 2560x1600 -as képernyő felbontással, mely valóban erős hardvert igényel a négymillió pixel műveleteinek számításához. Kicsit csájna fílingű lett a műanyag hátlappal, de a mérnökök szerint ez így a tökéletes, mert nem fog kicsúszni a kezünkből, és strapabíróbb.

Szólj hozzá