2012. sze 21.

Mivel lett több az iOS 6 Maps?

írta: PlixApp
Mivel lett több az iOS 6 Maps?

Az iOS 6-ba valóban több mint 200 újdonság került be. Talán az egyik legfontosabb a térkép szoftver lecserélése. A jól megszokott Google Maps eltűnt és helyette kapunk egy vektor alapú Apple fejlesztésű térképet. De ezzel még nincs vége...

A térkép mellett helyet kapott a facebook teljes integrációja. Ha már a facebook nem volt hajlandó mobil alkalmazást fejleszteni, az Apple megtette helyette. Persze, ez mint tudjuk egy rossz stratégiai döntés eredménye, ahol Mark Zuckerberg a HTML5-mellett voksolt, nem számolt az okos mobilok ilyen mértékű térhódításával.

Pillantsunk csak rá a térképre

ios6_maps_vs_google_maps.png

Szóval a szolgáltatóból látszik, hogy Szlovákia területén készítettem a két screenshot-ot, a bal oldali az iOS új térképszolgáltatása, mellette jobb oldalon a Google maps. Úgy tűnik az Apple műholdját megzavarhatta valami bárányfelhő, mert nem túl sokat látni alatta. Persze a normál nézetben egyáltalán nem vészes a helyzet. De ez azért szíven ütött, tegyük hozzá a Google-nek több év tapasztalata van. Ahhoz képest pedig meg lehetünk elégedve az Apple térképpel, de ha nem akkor nyugodtan lehet használni a Google maps-ot. 

Kitehetjük az ikonját is, ha a Safari böngészőben maps.google.com oldalra látogatunk, a böngészőben a share (középső ikon, nyíl mutat ki belőle) ikonra kattintunk. Ez után már csak egy nevet kell adni az ikonnak. A Google megoldása a safari kibővítésére irányult, nem pedig új alkalmazás bevezetésére.

Szólj hozzá