2012. sze 14.

Újdonságok az iCloud-ban

írta: PlixApp
Újdonságok az iCloud-ban

Tegnap az Apple megnyitotta a béta tesztek után a felhasználók millió számára az iCloud frissített szolgáltatásait, mely segítségével az eszközök közötti adatszinkronizáció már kiterjed a névjegyek,jegyzettömb, emlékeztető, kalendárium, email, iWork-re.

icloud.com_newfutures.jpg

A megújult find my Phone szolgáltatással képesek vagyunk a telefonunkat lezárni távolról. Ha mondjuk elveszítettük, vagy ellopták volna. A levelezéshez kapcsolódó szolgáltatásoknál megjelent egy VIP folder. Igazából nagy különlegességet nem tulajdonítanék neki, hiszen egy szabály alapon a névjegyekből kiválasztott személyektől érkező leveleket helyezi el a VIP folderba.

Akik korábban is használták, azok számára nem nagy újdonság az iCloud. Adatokat tudunk a segítségével szinkronizálni az eszközeink között. A névjegyek esetében ez nagyon hasznos, hiszen elegendő telefonunkba felvenni egy kontaktot, és az megjelenik minden más eszközünkön. (macbook, iPad, stb.) Hasonló a helyzet a naptár bejegyzésekkel, emlékeztetőkkel. 

Az Apple alapvetően 5GB tárhelyet biztosít a szolgáltatáshoz, ezért ha a készülékeink között a fotókat is szeretnénk szinkronizálni, akkor valószínű kevés lesz. Megoldásként kínál 10,20,50 GB-os csomagokban tárhelyet 20,40,100$/év áron. 

Az iCloud-ba el tudjuk végezni az iPhone mentését, és tárolni tudjuk benne a dokumentumainkat. De akár ha az iPhone-on megnyitottunk egy weboldalt, az olvasását folytathatjuk a macbook-on, vagy iPad-on ott ahol abba hagytuk. 

Szólj hozzá

apple iphone ipad icloud