2018. sze 20.

mobilalkalmazás fejlesztés

írta: PlixApp
mobilalkalmazás fejlesztés

Minden egy ötlettel kezdődik, ám nagyon nem mindegy, hgoy mi lesz a végeredmény.

A mobilalkalmazás fejlesztés elég komplex folyamat, mely során egy képzeletbeli dolog kerül megvalósításra. Az app fejlesztés több mint kódok gépelése. Rengeteg szakértelmet és naprakész tudást igényel, ezért nagyon nem mindegy, hogy ki fogja a Te ötletedet megvalósítani. A mobil app fejlesztés során az ötlet mire a programozó elé kerül, már olyan kidolgozottsági szinten kell legyen, hogy nem lehet semmiféle félreértés a fejlesztő és az ötletgazda között. 

A siker egyik kritériuma, és nagyon sokan ott rontják el, hogy azt hiszik, hogy amikor a fejlesztő kész, egyből töménytelen pénzzel és energiával próbálják meg bevezetni a piacon. A legtöbb projekt ilyenkor megbukik. De miért is? Nos, mivel nincs tesztelve.. vagyis van tesztelve, mert tegyük fel viszonylag kevés hibával de minden funkció működik a mobil alkalmazásban. Az ötlet is jó.. mi lehet a baj. 
A válasz nagyon egyzerű. Nem volt közönség, valós felhasználókkal tesztelve. 

Azt tanácsolom, mindenkinek, hogy amikor elkészül egy mobil app fejlesztés akkor nem kell azt egyből nagydobra verni. Előbb egy kisebb piaci szegmensben teszteld le. Lehet csak annyi a baj, hogy a felületet kell egy picit áttervezni, pár funkciót kivenni vagy újat betenni, és már sikeres is lehet az app.

A mobilalkalmazás fejlesztés még itt sem ér véget, hiszen az appot folyamatosan kell tovább fejleszteni. Többek közt mert jönnek új Android és iOS verziók, és mert változnak a felhasználói szokások...

Szólj hozzá

mobil alkalmazás mobil app mobil alkalmazás fejlesztés mobil alkalmazások mobil app fejlesztés