2017. okt 04.

Új app iOS-re

írta: PlixApp
Új app iOS-re

Mi legyen a minimális támogatott iOS verzió? A kérdés triviális de ha jobban belegondolunk nem is olyan egyszerű a válasz. 

mobil-app-dev-2016.jpg

A mobil operációs rendszerek iszonyatosan fejlődnek, ami pár éve menő volt, most inkább dugdossuk.. Gondoljunk vissza a jó öreg iOS 4.0-ra. :) Emlékszik még rá valaki? 
Egyébként nem is olyan sokban különbözött az iOS 11-től.. :) Dehogynem. Félre a tréfát. Napjainkban megjelent iOS 11 frissítést követően kicsit utána néztem, hogy mi is a valóság. Melyik iost használják a legtöbben. 

Globálisan az apple oldaláról lehet kapni tájékoztatást, mi szerint az iOS 10 89%-ban uralja az iPhoneokat, majd iOS9 9%-ban az iOS 9-től régebbi verziókat egykalap alá véve pedig csak 2%. 

Tehát ha most valaki egy új mobilalkalmazás fejlesztésbe fogna akkor valóban azt javasolnám, hogy iOS 9 -legyen a minimális verzió, de azt mondom húzzuk meg a határt iOS 10.-nél. Az iOS 9-ben annyi olyan api függvény van ami az ios 11 ben deprecated, hogy nem érdemes magunkkal húzni ha új fejlesztésbe fogunk. 

Ráadásul ha a hazai képet nézem akkor itthon - nem publikus statisztika szerint - iOS 10 használók 80 % , iOS 9 -12% és az újítók akik már ios 11-et használnak 8% -os eloszlásban vannak.  Nem mondható, hogy le lenne maradva az országunk..:)

Szólj hozzá

ios fejlesztés mobilalkalmazás fejleszté ios 11