2015. máj 25.

Milyen lehetőségek vannak iOS App terjesztésére?

írta: PlixApp
Milyen lehetőségek vannak iOS App terjesztésére?

android_publish_process.png

Egyre többen kérdezték tőlem, hogy milyen módon lehet egy iOS mobil app-ot terjeszteni, az App Store -on kívül. A válasz többnyire egyéretlmű... sehogy. De azért vannak rá módszerek. És elég jó megoldások. 
A leggyakoribb szituáció amikor egy vállalkozás fejlesztet egy ügyviteli szoftvert, és azt szeretné a saját céges iPad iPhone készülékeken elérhetővé tenni. Itt mindjárt két lehetőség is kínálkozik, vagy a fejlesztőt kell megkérni, hogy a developer előfizeéséhez tartozó limitből adjon át. Ez kevésbé valószínű.
A másik lehetőség, hogy a cég vásárol magának egy Apple iOS Developer előfizetést. 99%/év és ehhez jár 100 db készülék azonosító, melyre Ad-Hoc telepíthetőek az alkalmazások. Az alkalmazás telepítőfájljai megoszthatók egy weboldalon és a 100 készülékre bármikor gond nélkül telepíthető az app. 

A mi valóban erre a célra szolgál az nem más mint az Enterprise előfizetés, ami teljes mértékben a cégen belüli használatot célozza meg, nincs megkötés az eszközök számára. Korlátlan darab eszközre telepíthető cégen belül, hasonlóan mint az Ad-Hoc terjesztés esetén. Azonban az Enterprise előfizetés ára kicsit magasabb 300$. 

Szólj hozzá

ügyviteli szoftver ios mobil app mobil app terjesztése app publikálás