2013. sze 26.

Felhasználók gyors értesítése

írta: PlixApp
Felhasználók gyors értesítése

Android és iOS mobil alkalmazások fejlesztése során sokszor szükségünk lehet a felhasználók azonnali értesítésére, vagy direkt marketing üzenetek eljuttatására. Mi lehet erre a legjobb megoldás egy mobil alkalmazásban? 

Tökéletesen jól használható az Apple APN (Apple Push Notification) és a Google GCM (Google Cloud Messaging) szolgáltatása. Mindegyik megoldás azon alapszik, hogy a mobil eszközön futó alkalmazás legelső futtatása során beregisztrálja magát a Google ill. Apple szervereire és egyben a mi webszerverünkre is.

push_uzenet.jpg

Ezután egy saját fejlesztésű webes admin felületen keresztül üzeneteket tudunk küldeni az alkalmazásunkat futtató készülékekre.  Jóformán korlátlan számú ilyen push üzenetet vagyunk képesek küldeni. A felhasználók figyelmeztetésének ezen formája nagyon gyors, általában azonnal megtörténik. Viszont szem előtt kell azt is tartani, hogy a felhasználókat nem szabad túl gyakran értesítésekkel bombázni. Ha túl gyakran történik a figyelmeztető üzenetek kiküldése, pont ellenkező hatást érünk el, egyszerűen a felhasználó kikapcsolja a push notification lehetőségét így értelmét veszti a beépített funkció.

push_example.png

Szólj hozzá

mobil alkalmazás fejlesztés APN GCM