2013. jún 11.

Megérkezett az iOS 7

írta: PlixApp
Megérkezett az iOS 7

ios7_wwdc.jpg

A tegnap kezdődő WWDC 2013 -as Apple fejlesztői konferencián bejelentették a már köztudott iOS 7-es és még sok más újdonságot. De mitől lett olyan forradalmi az iOS 7? Mi minden újdonság került bele?

Brutális módon átdizájnolták az iOS egyszerű felületét. Kapott egy szép és teljesen letisztult megjelenést és számos más fícsört, amit már az Android is tudott, illetve amit már nagyon rég vártunk. (airdrop)

A konferencia kezdetén Tim Cook gyorsan el is mondta, hogy mennyire jó az iOS, hiszen az AppStore öt éves működése alatt több mint 50 millió mobil alkalmazást töltöttek le a felhasználók, a jelenleg publikált 900.000 alkalmazásból. A mobil alkalmazás fejlesztés egyre meghatározóbb szerepet tölt be a szoftver iparban. 375.000 app-ot töltöttek le iPad-ra, ezt külön kihangsúlyozta, valamint több mint 600 millió eszközt értékesítettek. Kicsit fura volt hallani, hogy a felhasználók 93%-a tért át iOS6-ra, mert a hazai körkép ettől jóval gyengébb. Tippeltem volna olyan 70-80%-ra.

ios7_capture1.jpgAz iOS 7 -ben megjelenő Control Center, már a rég várt és az androidban ősidők óta létező kényelmi funkciókat szolgáló felület. Ezek javarészt a beállítások közt voltak ezidáig elsuntatva. :)

Megújult a Notification Center is ahol, jóval átláthatóbban nézhetjük meg értesítéseinket. A multitask kezelője is kultúráltabb megjelenést kapott és a Safari böngészőt is meggyorsították és a tabok közti váltás dizájnosabb lett. 

Rengeteg újdonságot tartalmaz az új iOS 7, ami a jövőbeli mobil fejlesztésekre hatással lesz. 

Egyébként csendben jegyzem meg, hogy a BlackBerry új mobil oprendszerének fejlesztése hasonló letisztult és teljes gesztura vezérlésű felületet tartalmaz. Várható, hogy ez megjelenik az Androidban is hamarosn :) 

Szólj hozzá

mobil alkalmazás mobil fejlesztés Apple iOS7