2013. feb 27.

Mobile World Congress 2013

írta: PlixApp
Mobile World Congress 2013

Az idei MWC sem kezdődhetett másként, mint a mobil kütyük innovatív fejlesztési eredményeinek bemutatásával, hiszen erről szól a rendezvény. Az első nap a tableteké volt. Szinte minden nevesebb PC gyártó mutatott be valamilyen mobil eszközt, versenyre hívva a feltörekvő kínai gyártókat. 

Gondolhatnánk, hogy a kínai cuccok gagyik, de valójában a számítástechnikai eszközök nagy része onnan érkezik. Most viszont saját brandekkel próbálnak piacra kerülni. A Huawei is belépett a prémium kategóriába a mobiltelefonok területén és van sikere. Az MVC-n bemutatott termékeket elnézve óriásit lendült a mobil piac az elmúlt évekhez képest és minőségben is hatalmasat ugrott.

A gyártók megpróbálnak teljesen agyament ötletekkel előállni, a vásárlók kegyeiért történő versenyben ezért születtek olyan megoldások, mint a dupla kijelző, szétnyitható okostelefon, ami tabletként is használható. Találkoztunk bővíthető és mindenféle olyan eszközzel, amit a hétköznapi életben az átlag felhasználó nem hiszem, hogy egyhamar meg fog venni. Maximum, hogy megmutassa a haveroknak.

A mobil alkalmazások területén is történt óriási fejlődés. A mobil alkalmazás fejlesztés egyre hangsúlyosabb szerephez jut, hiszen egyre több mobil eszköz kerül forgalomba. A Mozilla Firefox OS megjelenése azonban kicsit egyszerűbbé teszi a mobil fejlesztést, hiszen HTML5 technológiára építette mobil operációs rendszerét. Vagyis pontosabban fogalmazva egy web alapú rendszert kínál. Ha Firefox OS-re szeretnénk mobil applikációt akkor elégséges HTML5-ben elvégezni, ezt a böngészők is meg fogják érteni és azok a mobilok, amik a Firefox OS-t futtatják.

Kicsit kezd zavarosság válni a mobil operációs rendszerek körüli kép, az Android iszonyatos tempóban tarolt, most pedig egy újabb jövevény próbálkozik. A web alapú operációs rendszer. Nos nem tudni még mit hoz a jövő, egy biztos a káosz tovább fokozódik.

Szólj hozzá

okostelefon MWC