2013. jan 22.

Mobil app letöltés növelés

írta: PlixApp
Mobil app letöltés növelés

1. Alapvető teendő

Hogyan lehet egyszerűen növelni az elkészült mobil alkalmazásunk letöltésének számát? Hogyan kerüljünk a mobil appok toplistájába? Esetleg a toplista élére? A mobil app fejlesztést követő publikálás után az első dolog amit meg kell tenned, az app minél szélesebb körű ismertetése.

A mobil alkalmazás terjesztése egy sarkallatos pont, miután elkészül a mobil alkalmazás. Hogyan tudassuk a nagyvilággal, hogy van egy hipers-szuper mobil app-unk? 

A vállalkozások többsége a szolgáltatását kiegészítő mobil app fejlesztését tűzi ki célul. Tehát a célközönsége, nem más mint akik használják a mobil app-ot. Célozzuk meg őket elsőként.

ios_SmartAppBanner.jpgNincs más teendő, minta a weboldalunk látogatóival közölni, hogy elérhető a mobil alkalmazásunk. De hogyan? Ha mobil eszközről tekinti meg a weboldalunkat, akkor lehetőség nyílik, egy úgynevezett "Smart Banner" megjelenítésére a weboldal fejlécében. Az Apple-nak erre van egy saját nagyon egyszerű eljárása. Egy egyszerű kódot kell a weboldal forráskódjában elhelyezni ami detektálja a böngészőt, és ha az Safari, akkor megjeleníti a bannert. 

<meta name="apple-itunes-app" content="app-id=myAppStoreID, affiliate-data=myAffiliateData, app-argument=myURL">

Ezt az egyszerű kódot kell felparaméterezni az alkalmazásunkkal kapcsolatos adatokkal és beilleszteni a weboldalunkba, és már a mobilos látogatók számára meg is jelenik az alkalmazásunk. Tehát már a  látogatóink egy részével tudjuk közölni.

Mi a helyzet az Androidos látogatókkal?

Nos erre létezik egy másik megoldás. Ha mindkét platformon elkészült a mobil app, akkor érdemes kicsit többet áldozni az app terjesztésre. Nem túl bonyolult a dolog, a github-ról le kell tölteni a jQuerySmartBanner-t és beépíteni a weboldalba. Minden lépés jól le van írva a doksijában, hogyan kell beilleszteni a weboldalunkba. A jQuerySmartBanner nagy előnye, hogy széleskörűen használható. Próbáld ki! 

Folytatjuk!

Szólj hozzá

mobil alkalmazás mobil app mobil app promo app terjesztés