2012. dec 13.

Miért sikeres az okostelefon, tablet?

írta: PlixApp
Miért sikeres az okostelefon, tablet?

Az ősi időkben mikor még rőzsét gyűjtöttek az őseink a barlangok melegen tartásához, már akkor is kialakult a tisztelet a jövendő látók vagyis inkább sámánok iránt. Úgy hitték, hogy ők kapcsolatot tudnak tartani az eltávozott lelkekkel. Noha ez a különleges képesség keveseknek adatott meg. De nem is kell ilyen messzire visszamenni az időben, hiszen a királyainknak is voltak jósai, akik már előre megmondták, hogy ki nyeri a csatát.

A mágia iránti vonzódása az embereknek ősi ösztöne. De mi köze a mobil eszközöknek a mágiához?

Ha jobban átgondoljuk az okostelefon, tablet mi is valójában, gyorsan rájövünk, hogy nem más mint egy varázsdoboz. Hasonló mint egy varázsgömb. Tudunk vele beszélni olyan emberekkel akik távol vannak tőlünk, megtudjuk nézni mit csinál (skype), olyan információkat tudhatunk meg azonnal, amit sok ember évtizednyi tanulással sem képes feldolgozni.(google).

Ez a mágikus doboz az okostelefon, ami egy nagyon ősi érzést próbál meg átadni. A tulajdonosa rendelkezni fog a korábban természetfeletti képességnek hitt tudással. Persze ez illúzió, de nagyon is valós illúzió. És, hogy mennyire hatásos ez az illúzió?

Mi sem bizonyítja jobban mint a terjedési sebessége. Az elmúlt 5-6 évben, a szélessávú internet segítségével az okostelefonok ellepték a világot. Ma már alig akad olyan ember aki ne rendelkezne valami okos mobillal. Még az elmaradottnak hitt országokban is számottevő a jelenléte.

Volt valaha a történelemben erre példa? A televíziónak is több évre volt szüksége, nem beszélve a vasút, esetleg közúti járművek terjedéséről. 

Iszonyatos tempó ez, és a lassan reagáló kereskedők meg is láthatják a kárát. Aki elsiklik a mobil eszközök és főként a mobil alkalmazások felhasználói fölött, az a jövőbeli vevőit rúgja ki. Miért mondom ezt ilyen bátran? Az emberek egyre megszokják a mobil alkalmazások nyújtotta kényelmi funkciókat, és a jót kényelmeset senki nem fogja fapadosra cserélni. 

A mobil alkalmazás fejlesztés a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kap. Egyre keresettebbek lesznek az Android fejlesztők és nem beszélve az Apple marketingjét meglovagoló iOS fejlesztőkről.

Szólj hozzá

okostelefon tablet mobil alkalmazások