2012. okt 31.

A tablet a jövő PC-je?

írta: PlixApp
A tablet a jövő PC-je?

A korai tablet PC-k nem hoztak nagy sikert, a felhasználók többsége inkább használt notebook-ot, mintsem küzdött meg a korai fejlesztésű tabletek fapados használatával. Azonban 2010-es iPad bemutatót követően a trend megváltozott. Az iPad a maga egyszerűségével és minden szempontból a felhasználói élményt fokozó használhatóságával újra élesztette a tablet piacát.

A tabletekben egyyre többen látták meg az óriási lehetőségeket. A Google is egyre erőteljesebben támogatja, és a cloud architektúra is a tabletek előnyeit erősíti. Bár a Cloud használatában hazánk még kissé elmaradottabb, ezt a hátrányt a következő években behozható. A gazdasági adatok alapján a PC eladások száma drasztikusan lecsökkent az elmúlt pár évben, szemben a tablet értékesítési adataival, mely exponenciálisan hasít az egekbe. Hivatalos adatot nem sikerült a hazai tablet értékesítésekről megszereznem, de világviszonylatban több milliós üzletágról van szó. Ha az Apple számításait vesszük, akkor előrejelzéseik alapján 2014-ig el fogják érni a 65 milliós értékesítési számot. A jelenlegi értékesítési adatokkal összevetve, az akár összesen meghaladhatja a 200 milliós ddarabszámot.
Mit jelent ez?

A 2013-as év minden előre mutató adat szerint a tabletek éve lesz. Érdemes tehát a mobil alkalmazás fejlesztés területén figyelembe venni az okostelefonok kijelzőjétől jóval nagyobb "nagykijelzős" igényeket. 

Az Android app fejlesztés hangsúlyosabb szerephez fog jutni a jövő évben, hiszen hazánkban az egyik legelterjedtebb mobil platform, az iOS mellett.

Szólj hozzá

android mobil alkalmazás fejlesztés iOS android app fejlesztés