2012. okt 28.

Google Play malware kereséssel erősít

írta: PlixApp
Google Play malware kereséssel erősít

Az elmúlt időszakban kicsit megugrott a vírusos vagy inkább adatlopásra szakosodott mobil alkalmazások száma az Android rendszereket futtató mobil eszközökönn. Noha a felhasználók többsége a google play áruházból tölti le a biztonságosnak hitt alkalmazást, de valóban biztonságos?

Az egyre elszaporodó számban lévő kártékony kódokat is tartalmazó mobil alkalmazások kiszűrése érdekében a Google nagy lépésre szánta el magát. A VírusTotal felvásárlása valószínűleg azért is volt a kereső óriás számára fontos, hogy a felhasználók védelme érdekében tegyen valamit. Még az Apple meglehetősen szigorú minőségbiztosítási folyamatnak veti alá a feltöltésre szánt alkalmazásokat és az AppStore-ben való megjelenésre heteket kell várni, a Google play szinte azonnal publikálja ellenőrzés nélkül.

Azonban a google megakadályozván a kártékony szoftverek megjelenését, vírus kereső megoldásokkal látta el a Google Play rendszerét. A Google ezentúl már feltöltéskor ellenőrzi az alkalmazásokat, másrészt a felhasználók készülékein ellenőrzi a már telepített alkalmazásokat. Bár ez még koránt sem tökéletes megoldás, de mindenesetre  nagyobb biztonságot jelenthet a felhasználókra nézve, és valamilyen szinten védi az Android app fejlesztőket, a kártékony kódok terjedésétől.

Szólj hozzá

mobil alkalmazás Android google play