2012. sze 21.

Mindent csináljunk a mobillal :)

írta: PlixApp
Mindent csináljunk a mobillal :)

Számos start-up jelent meg az elmúlt néhány hónapban, melyek többsége az okostelefonok képességeit kihasználva próbál hatékony segítséget biztosítani hétköznapi problémák megoldására. A legáltalánosabb talán az eszközök vezérlése mobilról.

A képzeletünkkel teremtjük meg a jövőt, hallottam ezt egy agykontrollos tanfolyam keretén belül, és be kell vallani őszintén, hogy van benne bizony igazság. Hiszen minden egy gondolattal kezdődik. :)

Egy gondolat lehetett az is, hogy a lusta embernek ne kelljen felkelnie a kényelmes fotelből, hanem tapsoljon egyet és elalszik/felgyullad a villany. Ezt az ötletet gondolták tovább hazai fejlesztők és ötvözték az okostelefon nyújtotta képességekkel, megalkotva így a bluetooth vezérlésű világítótestet. Mivel a legtöbb mobilban ott rejlik a bluetooth chip, egy mobil alkalmazás segítségével szabályozhatóvá tették a lámpa fényét. Mekkora ötlet! A mobil app elérhető egyébként iOS és Android-ra is. A mobil fejlesztők képzelete mindent felül múl.

Manapság nem nagy dolog, ha az okostelefonunkról vezéreljük a lakás fűtési rendszerét, ki-be kapcsoljuk a riasztót, esetleg leengedjük a redőnyt.

Ebből is látszik, hogy az okostelefonok felhasználási területe szerteágazó, és egyre újabb területeken bukkan fel egy okostelefonra optimalizált megoldás. A mobil fejlesztés területe naponta hoz újdonságokat a jövőben.

Szólj hozzá

okostelefon mobil alkalmazás mobil fejlesztés mobil fejleszétő