2012. sze 13.

Lassan megvan az 1 Milliárd mobil eszköz

írta: PlixApp
Lassan megvan az 1 Milliárd mobil eszköz

Tegnap a google termékfejlesztési igazgatója (Hugo Barra) blogjában beszámolt, hogy az Android operációs rendszerrel regisztrált mobil eszközök száma elérte az 500 milliót. Továbbá elmondta, hogy naponta 1,3 millió Andoridos mobil eszközt aktiválnak.

Az Apple júliusi adatai szerint náluk 400 millió eszközt aktiváltak és naponta 1 millió eszközzel gyarapodik ez a szám. A két platformot összeadva közel 1 milliárd mobil eszköz van jelenleg aktívan forgalomban. 

Ezek a számok az elkövetkező pár héten bizonyára jóval megugranak, hiszen a prémium kategóriás Apple iPhone tegnapi bejelentése és megjelenése bizonyára emelni fogja az aktivált készülékek számát az Apple oldalán. 

Az Android oldalon is hasonló a helyzet, hiszen hamarosan a Motorola is bejelenti újabb Androidos termékcsaládját, valamint megjelenik a Samsung Galaxy Note 2, és a HTC is új csúcskategóriás készülékkel jön elő.

A mobil alkalmazások száma viszont meglehetősen kevés, hiszen összevetve a két platformot sem éri el a 1,5 milliót. Szabad a pálya!

Nemrég jelent meg a hwsw portálon egy érdekes cikk, miszerint a jövőben az ingyenes mobil app-oké lesz a főszerep. Az alkalmazás áruházak kínálatának közel 90%-át az ingyenes mobil alkalmazások fogják alkotni. 

Szólj hozzá

Apple Android iOS Mobil alkalmazások