2012. sze 13.

iPhone 5 - Nagy átváltozás

írta: PlixApp
iPhone 5 - Nagy átváltozás

Az Apple az iPhone -on még ekkora változtatást nem eszközölt az elmúlt 2 évben mint tette azt az iPhone 5-el. Teljesen átméretezték, 18%-al vékonyabb 20%-al könnyebb lett. A retina kijelzővel áttértek a 16:9 -es méretarányra, ami kicsit megkavarhatja a korábbi fejlesztésű alkalmazásokat és a mobil alkalmazás fejlesztőket, bár az iOS 6 új verziója alapból levágja a méretarány változásból fakadó széleket, ami kevésbé lesz zavaró mintha méret arányosan jelenítené meg.

iphone5.png

Lényeges változás, hogy a dokkoló csatlakozóját is megfaragták, ami 80%-os méretcsökkenést hozott. Sajnos így a régi csatlakozókkal nem lesz kompatibilis, bár készülnek átalakítóval. A pletykák szerint beigazolódott, hogy a 4G LTE is bekerült feldobva a labdát a Samsung-nak. Mehetnek ismét a bíróságra. Viszont a felhasználóknak ez jelentős sebesség növekedést hoz a mobil net kapcsolatban. Továbbá a beépített WiFi már 5GHz-es frekvenciát is kezelni tudja az iPhone 5-ben. Hasítani fog a Net! :)

iphone5_4gs.png

A képen bal oldalt egy iPhone 4Gs a jobb oldalon pedig az új 5-ös látható. Megnyúlt a kijelző, és plusz egy sor ikon kapott helyet. Bizonyára azért kell a nagyobb kijelző, mert Tim Cook statisztikái szerint legalább 100 mobil alkalmazás van átlagosan telepítve egy iPhone-on. További meglepő adat is elhangzott a bemutatón, miszerint több mint 400 millió iOS mobil eszközt adtak el idén júliusig és az App Storban lévő alkalmazások 90%-át havonta letöltik legalább egyszer. Jó hír az iOS app fejlesztő számára.

Az alkalmazások minőségbiztosítási eljárása is változott, bár ez nem az iPhone 5 bejelentéséhez kapcsolódó infó, de nem árt tudni róla. Az imént futottam át rajta.

Szólj hozzá

mobil alkalmazás iphone 5 Apple iPhone