2012. sze 05.

Apple iOS és Android a férgek célpontja!

írta: PlixApp
Apple iOS és Android a férgek célpontja!

A két vezető mobil platform került a vírusok célpontjába, egy McAfee tanulmány szerint. Nem meglepő, hiszen a legdinamikusabban fejlődő piacról van szó, több millió felhasználóval. Akik bizony az internetre kapcsolódnak!

okostelefon_lakat.png

Az internet veszélyes, ha nem védekezünk megfelelően. Mi sem bizonyítja jobban, mint a vállalati környezetben az IPS/IDS rendszerek terjedése. Ma már tudjuk jól, hogy egy tűzfal semmit sem jelent, egy tűzfal önmagában nem fog megvédeni a cyber támadások ellen. Komplexebb megoldásokra van szükség.

Korábban a Windows alapú rendszerek voltak a kártékony kódok terjesztéséhez használt platformok elsődleges célpontjai, mára ez változni látszik. A McAfee által közzétett adatokból egyértelműen megállapítható, hogy a Windows népszerűsége hanyatlóban van a vírus terjesztők körében. Az új célpont az okostelefonok. Ez persze nem azt jelenti, hogy rohanjunk víruskereső után a mobilunkra. Az Apple és a Google is megtesz mindent, hogy megakadályozza a kártékony szoftverek terjedését. Ha már csak arra gondolunk, hogy az alkalmazásunk App Store-os megjelenésének feltétele, komoly minőségbiztosításhoz kötött. 

Persze nem árt az óvatosság!

Szólj hozzá

biztonság informatika okostelefon Android iOS