2012. sze 03.

Az iOS vezető szerepben

írta: PlixApp
Az iOS vezető szerepben

A www.netmarketshare.com statisztikai adatai szerint, az Apple iOS rendszerét használják a legtöbben a világon. A világ mobil eszközeinek 65,94% -a iOS -t futtat, vagyis iPhone illetve iPad. Elképesztő számadat ez, ha a második helyezett Andorid 20,93%-os részesedéséhez viszonyítjuk.

CFT0903_1002491E23A.gif

A fenti diagram a http://www.netmarketshare.com oldaláról származik. Elmondásuk szerint, az adatokat a weboldalak látogatottsági statisztikai adatai alapján állították össze. Havonta, több mint 160 millió látogató adatait feldolgozva, különböző weboldalak segítségével. (kereskedelmi oldalak, tartalom szolgáltatók ..stb.) Meglepő az eredmény.

A windows phone -t kerestem de alig van 1% alatt. Talán majd a 8-as verzió és a Nokiával kötött egyezmény segít kicsit fellendíteni. Összességében elmondható bátran, hogy a világ két legnépszerűbb mobil platformja, az Apple iOS és az Android.

Korábban sem volt nehéz eldönteni, milyen platformot válasszunk a szoftver fejlesztéshez, de ez most talán még könnyebb. A mobil alkalmazás fejlesztés két fő platformja az Andorid és az iOS.

2012-szept-3

Érdekes kiegészítő adat EU:

http://www.kantarworldpanel.com/Global/News/Android-maintains-its-European-domination

Szólj hozzá

mobil alkalmazás mobil alkalmazás fejlesztés Apple Android iOS