2012. aug 24.

Mobil alkalmazások a marketingben.

írta: PlixApp
Mobil alkalmazások a marketingben.

A jövő marketingje talán a mobil alkalmazásokban keresendő?

Hazánkban is elterjedőben van az ügyfélkapcsolatok erősítésére és akár új ügyfelek szerzésében bevethető mobil alkalmazás. 

Mitől olyan hatékony egy mobil alkalmazás a marketingben?

Az okostelefonok és a szélessávú mobil internet elterjedésével, egyre nő a mobil alkalmazások utáni igény a mobil eszközöket használóktól. A piacot jelenleg a Google égisze alatt futó Android és az Apple által fejlesztett iOS uralja. Bár számos mobilra fejlesztett program található az úgynevezett alkalmazás boltokban (App Store, Google Play), az új alkalmazások száma napról-napra növekszik. Sokszor a haszontalannak tűnő alkalmazások futótűzként terjednek, és sokan már csak poénból is letöltik az oly divatos app-ot. Ez pedig óriási fegyver a marketingben, ha egy üzenetet szeretnénk széles körben elérhetővé tenni. Nincs más hátra tehát, mint saját mobil alkalmazást készíttetni. Erre a célra az internetet böngészve számos mobil alkalmazás fejlesztésre szakosodott vállalkozást lehet találni, vannak az Andoridra és az iOS-re szakosodott fejlesztők csapata. Ha alkalmazás fejlesztés projektbe kezdünk, érdemes mindkét platformot számításba venni, és Android és iOS rendszerekre egyaránt elkészíttetni a szoftvert.

Az ügyfelek megtartásában is fontos szerepet tölthet be a mobil alkalmazás, hiszen ha olyan mobil alkalmazást teszünk elérhetővé számukra, mely valóban hasznos és megkönnyíti az életüket, biztos hűséges ügyfelek maradnak a továbbiakban is. Mennyivel elégedettebb lehet egy ügyfél, ha már egy dolog utáni igénye felmerülésének pillanatában ott egy szuper ajánlat. 

mobil_alkalmazas_fejlesztes.jpg

példa:

XY autószerviz, jobb esetben statisztikai adatok alapján e-mailben értesíti ügyfeleit, a következő olajcsere esedékességéről. Mi lenne, ha inkább adna a felhasználóinak egy mobil alkalmazást, ami egy szerízkönyv és akár ebben a mobil alkalmazásban nyilván lehetne tartani a mikor mennyit tankoltunk és milyen a fogyasztása az autónknak. A lényeg, hogy a kilóméter megadott informácója alapján pontosan behatárolható a következő olajcsere, amire már a mobil alkalmazás figyelmeztetheti, és akár akciós áron lehet ajánlatot adni a közelgő olajcserére.


Mielőtt azonban a mobil szoftverfejlesztés projektünket elindítjuk, nézzünk szét, hogy valóban új ötlettel állunk-e elő! Nem érdemes más alkalmazásokat másolni, mert az senkit nem fog érdekelni!
Legyen eredeti ötlet, még akkor is ha nagy őrültségnek tűnik. A Hype miatt Fontos!
Szólj hozzá

android mobil alkalmazás mobil alkalmazás fejlesztés Apple iOS App Store Google Play