Kerttervezés a zsebedben.

 2016.10.05. 14:29

Tervezd meg a kerted, milyen lenne ha leraknád térkővel? Ráadásul a legjobb minőségben. Próbáld ki a Semmelrock Gardenvisions mobil alklamazását. Letölthető Android és iOS-re is egyaránt.

Igazán kiválló mobilalkalmazás, egyszerűen lefotózod az udvarod, kijelölöd a területet amit le szeretnél burkolni, és tetszés szerint választhatsz hozzá térkövet és már látod is milyen lenne... :)

Címkék: mobil alkalmazás semmelrock GardenVisions

Számlázó App iPhone-on is

 2016.02.07. 00:56

Már iPhone-ra is letölthető a Számlázó App

Már iPhone-ra is letöltheted a Számlázó App-ot az AppStore-ból. Próbáld ki, és mondd el véleményed. Már több mint 1500-an letöltötték, és a fejlesztők nagyon várják a véleményeket és építő jellegű hozzászólásokat.

Címkék: számlázó program számlázó app

Még olyan döcögve indult az okosórák piaca, 2015 év végére sem hozta a várt eredményt a gyártók becslésekre alapuló mutató, azért történt valami furcsaság.. 

Biometrikus azonosítás

 2015.07.08. 13:41

Számtalan helyen lehet szükség a személyünk azonosítására. Ami mindenkinek egyértelmű, hogy a windows-ba is jó esetben csak úgy tudunk belépni, ha megadjuk a jelszavunkat. Mivel azonban mindenhol jelszak vannak, a legtöbben  egy jelszót kitalálnak amit meg tudnak jegyezni és azt használják mindenhol. 
Nem rossz megoldás, de nem is biztonságos :)
A haladó szinten lévő felhasználókat már arról meg lehet ismerni, hogy valami jelszó tároló alkalmazást használnak, amihez tényleg elég egy jelszó és onnan előt tudják szedni az összes jelszavukat. Léteznek valóban jó jelszó tároló alkalmazások, melyek mind asztali környezetben mind pedig mobilon is megtalálhatók.

nymi.jpg

A jövő azonban a jelenben is elérhető. Létezik elég sok biometrikus azonosítást haszáló rendszer, melyek már egész megfizethető árba kerülnek. A minap a NYMI eszköze akadt a kezembe, na jó nem akadt, mert rendeltem.. Fantasztikus! Nagyvonalakban az emberi véráramlás és szívritmust használja a biometrikus azonosításhoz, és a jelszavainkat tárolja melyet alkalmazás fűggő módon kezel. Elég ha gép elé leülök, nem kell jelszót pötyögni, vezeték nélküli titkosított csatornán átdobja a gépnek és voálá.. szezám tárulj. A dolog pikantériája, ha más veszi fel a karkötőt akkor ott nem fog működni. Lehet kiabálni.. múkoggy. nem fog. :)
Az első pár teszt alatt nagyon szimpatikus volt és nem mellesleg jegyzem meg, hogy szabadon lehet hozzá fejleszteni! 

 

Címkék: biometrikus azonosítás

Leggyakoribb hibák - App Review

 2015.05.25. 16:04

Egy ideig azt hittem, csak ránk pikkelnek az Apple-nél, hogy minden apróságon elakadnak ha egy mobil app-ot publikálunk. Persze legtöbbször simán átmegy, de ha egyet elkapnak valami hiba miatt akkor azt utána jobban átnézik. 

A minap találtam az egyik oldalukat, ahol összeszedték a leggyakoribb hibákat.
Akit érdekel nézze meg, érdemes rászánni pár percet. Sok bosszúságtól menthet meg. https://developer.apple.com/app-store/review/rejections/

 

Egyre többen kérdezték tőlem, hogy milyen módon lehet egy iOS mobil app-ot terjeszteni, az App Store -on kívül. A válasz többnyire egyéretlmű... sehogy. De azért vannak rá módszerek. És elég jó megoldások. 
A leggyakoribb szituáció amikor egy vállalkozás fejlesztet egy ügyviteli szoftvert, és azt szeretné a saját céges iPad iPhone készülékeken elérhetővé tenni. Itt mindjárt két lehetőség is kínálkozik, vagy a fejlesztőt kell megkérni, hogy a developer előfizeéséhez tartozó limitből adjon át. Ez kevésbé valószínű.
A másik lehetőség, hogy a cég vásárol magának egy Apple iOS Developer előfizetést. 99%/év és ehhez jár 100 db készülék azonosító, melyre Ad-Hoc telepíthetőek az alkalmazások. Az alkalmazás telepítőfájljai megoszthatók egy weboldalon és a 100 készülékre bármikor gond nélkül telepíthető az app. 

A mi valóban erre a célra szolgál az nem más mint az Enterprise előfizetés, ami teljes mértékben a cégen belüli használatot célozza meg, nincs megkötés az eszközök számára. Korlátlan darab eszközre telepíthető cégen belül, hasonlóan mint az Ad-Hoc terjesztés esetén. Azonban az Enterprise előfizetés ára kicsit magasabb 300$. 

Címkék: ügyviteli szoftver ios mobil app mobil app terjesztése app publikálás

Piac És Profit cikk.

Címkék: számlázó program mobil alkalmazás számlázó app

Mobil app ajánló

 2015.03.03. 12:04

Hasznos mobil appok - folyamatosan frissülő ajánló weboldal

Címkék: mobil app mobil alkalmazások android app ipad app ios app

Számlázó App

 2015.01.26. 08:58

számlázz a mobilodról

A kisalföld online hírportálon megjelent cikk. Érdekességképp.

Címkék: számlázó program számlázó app

Appra Magyar mobil app verseny

 2015.01.22. 10:43

Első sorban szeretnénk megköszönni azt az eszméletlen mennyiségű szavazatot (több mint 5ezer), amit az Appra Magyar hazai fejlesztésű mobil appok versenyén kaptunk. Elég sokáig nyerésre álltunk, de az utolsó pillanatokban beelőztek minket. Azért nem szomorkodunk, mert szerintem semmi okunk nem lehet panaszra, ha ennyi embernek tetszett a számlázó app. Noha a szavazatszám már nem látszik a kommentek még ott vannak, és jóleső érzéssel tölt el, hogy nem volt hiábavaló. :)

Köszönjük a szavazatokat!

appramagyar_szavazatok.png

Címkék: appra magyar számlázó app